vineri, 12 noiembrie 2010

De ce nu cred în prietenie!

Oamenii pot fi orice! Mai puţin prieteni. Cred cu tărie în asta şi nimic nu îmi va putea schimba vreodată această convingere! Am acordat prea mult credit până acum, nu mai sunt dispusă s-o fac!
A fi prieten nu înseamnă a avea acelaşi sistem de valori, prietenia nu cunoşte cuvântul orgoliu sau egoism, prietenia ... în lumea mea... înseamnă acceptare şi dăruire, înseamnă a-l primi în sufletul tău pe cel pe care-l doreşti prieten fără a încerca să-l schimbi. Acest om, la un moment dat, a avut un merit care l-a ridicat la rangul de prieten.
Cu un prieten nu trebuie să vorbeşti zilnic la telefon pentru a păstra relaţia "caldă". Cu un prieten poţi să vorbeşti la intervale lungi de timp, însă adevărata prietenie constă în a şti să continui conversaţia de acolo de unde a rămas când aţi vorbit data trecută ca şi când ar fi fost ieri.
Prietenii nu trebuie să îţi cunoască toate momentele de restrişte, mai ales atunci când poţi să ieşi singur din ele. Mâhnirea ta de moment îi poate întrista fără un motiv real, iar ei nu au nici o vină. Împarte cu prietenii toate bucuriile tale, dă-le şansa de a zâmbi cât mai des!
Încearcă să fii om inainte de a-ţi dori să fii prieten!




Un comentariu:

  1. Bine zis mai Aniela.Un batran spune odata ca daca ai 3 prieteni pe care sa ii poti numara pe degete esti bogat.Tind sa cred ca are dreptate.

    RăspundețiȘtergere